In de afgelopen maanden hebben een toenemend aantal ingenieurs en ontwikkelaars aangekondigd dat ze de gevestigde Silicon Valley-technologiebedrijven verlaten op zoek naar nieuwe kansen in de wereld van blockchain en crypto.

Bedrijven als Facebook, Apple, Google, Netflix en Amazon worden allemaal als doelondernemingen beschouwd door de meeste ingenieurs. Maar zelfs deze giganten verliezen snel hun beste ontwikkelaars aan de groeiende blockchain-industrie.

Het ontdekken van de nieuwe wereld

Veel van deze technici, zoals Facebook’s voormalig ingenieur Maximilian Wang, of Qi Zhou, die bij zowel Facebook als Google werkten, hebben deze bedrijven verlaten om de blockchain te ontdekken. Zij behoorden tot degenen die blockchaintechnologie relatief vroeg ontdekten, wat betekent voorafgaand aan de explosie van cryptocurrency in 2017. Sindsdien zijn ze erdoor gefascineerd en werden ze al snel investeerders in crypto.

Ondanks het feit dat dit nog maar iets meer dan een jaar geleden was, waren blockchain en cryptocurrency nog lang niet zo bekend als tegenwoordig. Daarom hadden zelfs de meest optimistische beleggers twijfels, maar ook een sterk geloof in de nieuwe technologie. Nadat de crypto-rage begon, besloten tal van investeerders zoals Preethi Kasireddy om hun vorige posities te verlaten en hun geluk te beproeven in de blockchain-wereld.

Hoewel dit ongetwijfeld een groot risico was om te nemen, geloofden ze dat het de moeite waard was om te nemen. De blockchain-wereld begroette hen met open armen. Niet alleen zijn het ingenieurs afkomstig van grote bedrijven die zeer bekwaam en gewild zijn in de crypto- en blockchain-industrie, maar hun achtergrond biedt ook nieuwe geloofwaardigheid aan deze projecten.

Het is bekend hoe moeilijk het kan zijn om een ​​goede positie te krijgen in bedrijven zoals Google, Facebook of Amazon. En wanneer iemand uit die functie vertrekt naar een specifiek blockchain-project, is dat een grote knipoog naar de kwaliteit en het potentieel van dit project. Bovendien zijn veel technici in deze bedrijven jonge mensen van eind twintig of begin dertig, waardoor ze nieuwe concepten snel kunnen begrijpen en accepteren.

Zeilboot vs Olietanker

Veel van deze technici verlaten geen technische bedrijven voor blockchain en crypto in hun verlangen om beter te verdienen. In plaats daarvan vertrekken ze gewoon vanwege hun geloof in deze technologie en het potentieel om op een bepaald moment in de toekomst de traditionele methoden over te nemen. Ze willen deze technologie helpen om dat punt te bereiken. Helaas kunnen ze het vergeten te werken aan de blockchain binnen de grote bedrijven.

Sommige bedrijven zoals Facebook hebben interesse in de blockchain ontwikkeld en hebben zelfs teams gelanceerd die deze technologie zullen onderzoeken. Vanwege het feit dat Facebook een groot, gevestigde onderneming is, heeft het echter veel meer beperkingen dan startups die vrij zijn om zelf vorm te geven, zoals ze willen. Een ander groot probleem komt van ICO’s. Als Facebook een ICO zou lanceren, zou dit een zeer gevoelig project zijn. Het zou verantwoording verschuldigd zijn aan de aandeelhouders, het zou goede redenen voor de verhuizing nodig hebben, en het zou een manier moeten vinden om digitale munten in zijn bestaande bedrijfsmodel te implementeren.

Deze moeilijkheden zullen waarschijnlijk grote bedrijven beletten in de nabije toekomst blockchain en crypto te bereiken. Maar ingenieurs en ontwikkelaars geloven nog steeds dat deze technologie de toekomst is en ze zijn bereid hun carrière te riskeren bij de grootste technologiebedrijven om die toekomst sneller te laten aankomen.